Destiny 2 oyununun geliştiricisi Bungie, “oyunu manipüle edilmesini” sağlayan üçüncü parti ekipman kullanan hilecileri engellemek adına politikalarını sıkılaştırdı. Şirketin tek amacı ise oyuncuların karşılıklı mücadelesinde haksız avantajın önüne geçmek.
GI.biz’in haberine Bungie, internet sitesinde yayınladığı aşağıdaki gönderiyle durumu açıkladı:
“Oyuncu topluluğumuzun başı, son dönemde oyunu manipüle etmek için üçüncü parti ekipman kullanılan bir hile türüyle dertte. Bu ekipmanlar bir bilgisayara ya da konsola bağlanıyor. Böylece örneğin oyunda ekstra nişan desteği sağlanıyor ya da basit kodlar çalıştırılabiliyor.”
Bungie, bu donanımı tasarlayanların ve üretenlerin isimlerine ilişkin bir açıklama yapmadı. Öte yandan “diğer oyunculara karşı avantaj sağlamak için” tasarlanan bu “ekstra yardımları” kullanan oyuncuların oyundan atılacağını, uyarılacağını ve bu oyuncular için çeşitli kısıtlamalar getireceğini bildirdi.
Sözü geçen yardımlar ise “programlanabilir kontrol cihazlarından, klavye ve fare adaptörlerinden, gelişmiş makrolardan veya yapay zekâlı otomasyondan” oluşuyor. Bunları kullanan oyuncular örneğin oyunda silahların geri tepme seviyesini azaltabiliyor ya da nişan alma desteğini yükseltebiliyor.
Öte yandan Destiny 2’nin geliştiricisi, hilecileri topluluktan arındırmayı hedeflerken oyuncu sayısını da maksimum düzeyde tutmak için bir denge kurmaya çalıştığını da ifade etti. Bu nedenle örneğin “bir oyuncu, Destiny 2’yi başka türlü oynayamadığı için erişilebilirlik desteğini açıyorsa” bunun politikayı ihlal etmeyeceğini açıkladı.
Bungie, zaman zaman Destiny 2 hile satıcılarına karşı ataklar yapmıyor değil. 2022 yılında geliştirici, oyun için hile kodları geliştiren Elite Boss Tech isimli bir firmaya karşı hukuki yollarla açtığı savaşı kazanmıştı. Davanın sonuçlanmasıyla firma, yazılımı geliştirmeyi durdururken oyuna verilen 13,5 milyon dolarlık zararı da karşılamasına karar verildi.
2023 yılında ise Bungie, AimJunkies isimli bir başka hile üreticisinden de yaklaşık 4,5 milyon dolarlık tazminat geliri elde etti. Bu firma ise Destiny 2 için nişan botları tasarlayıp satışını yapıyordu. Geliştiricinin son kurbanı, LaviCheats isimli bir diğer şirket oldu. Bu kez tazminatın boyutu ise 6,7 milyon dolar.